Røykfri! er et online røykesluttkurs for deg som er lei av å være en røyker

 

Røykfri! er et online røykesluttkurs for deg som er lei av å være en røyker Er du lei av å røyke? Har du lyst til å slutte uten å helt vite hvordan du skal gripe det an? Føler du for litt veiledning underveis? KURS KOMMER SNART! 
Vi er alle klar over røykens skadevirkninger. De aller fleste vil slutte, men det er ikke alltid så enkelt. Nikotin er et kraftig avhengighetsskapende sentralstimulerende middel som får kroppen til å reagere på en måte som gjør at det faktisk ikke bare er å stumpe røyken og satse på at det bare er å la være å røyke igjen. Det er en enkel sak å slutte, men ikke så lett å fortsette å holde opp. Det er lettere hvis du er klar over i forkant hva som kommer til å skje og når. Mange synes det er flaut å ikke kunne klare dette alene, men det er faktisk enklere med hjelp. Det er tull å kaste bort tid og energi om og om igjen i stedet for å få det gjort en gang for alle. Vi kommer derfor med et online røykesluttkurs i løpet av høsten som du kan følge uten å måtte møte opp noe sted, og som du kan gjøre alene hvis du ikke vil at andre skal vite at du må ha hjelp.

Kurset går over ca. 6 måneder med oppfølging etter endt kurs. Alt på mail og uten å forstyrre en hektisk dag ved et fysisk oppmøte. Det kommer tett med kursbrev i starten, men etter hvert vil det bli lengre mellom dem. Innimellom slagene er det tilbakemelding til kursleder på mail. Selvfølgelig frivillig.

Vi skal igjennom flere faser og etapper det er viktige å få jobbet seg godt igjennom, og som er enklere å forholde seg til når man vet hva som skjer og når det skjer. Siden en røykeslutt vil innebære en kraftig omveltning i både det fysiske og det mentale, er det selvfølgelig lettere hvis man er forberedt. Hos oss vil du alltid ligge i forkant fordi det er et mønster i prosessen som er felles for alle. Selv om alle har sin individuelle måte å takle ting på, kan vi forberede deg på dette så du kan ta det på strak arm.  
Vår kunnskap om hva som skjer under en røykeslutt, springer ut fra personlig erfaring og fra år med kurs i kurslokale.

Siden mange ikke har hverken tid eller interesse av å møte opp på et fysisk sted, er det nå mulig å gjøre dette på nettet med dette kurset.

Noen av kursets tema vil være
Innlæring og avlæring
Kritiske punkter du møter på veien
Konsentrasjon og humør
Identitet og veien fra røyker til eksrøyker
Målsetting, fokus og positiv tankegang
Nye måter å takle stress på
Hva gjør nikotin med helsa di og hva skjer når du slutter
Hva med røykelyst i fremtiden?
Vektregulering. Hvordan kan vi unngå å legge for mye på oss. Dette er et viktig punkt for de aller fleste, selv om du skal gå opp veldig mye før det blir like skadelig som å røyke.
Du får all informasjon i forkant med skjema og timeplaner. Dette gjør at du kan følge med på hva som skjer fra dag 1.