Posted on

Ta vare på deg selv i jula!

Ta vare på deg selv i jula!

Ta vare på deg selv i jula!

Den beste måten å ta vare på seg selv på også i jula, er å senke farten. Tillat deg selv å nyte øyeblikket mellom oppgavene før du fyker videre til neste. Skap litt plass til å glede deg over de tingene du liker og er glad i ved julen.

Dagene blir kortere og kortere og det blir tidligere og tidligere mørkt. Tenn lys med en gang det skumrer og da gjerne aromalys hvis du er glad i lukter. En saltlampe er lekker og den renser luften når den er tent. Jeg har to lavalamper som er kommet tilbake igjen fra syttitallet som er både nydelige og beroligende å se på. Det er også mange fine lyspærer å få både med dimming, med farger, med flammer, med diskokuleeffekt og mye annet. Velg og vrak til lampene dine. Kjøp deg gode teer og drikk masse te. Å lage seg en kopp te og så drikke den er nesten som et rituale som er utrolig beroligende og en god følelse av glede og velvære. Du kan velge og vrake i sorter så kjøp litt å variere med.

Å senke farten, kjenne på lukten av te og å føle varmen av koppen når du holder den er ren terapi. Å starte dagen med en kopp kan grunne deg for resten av dagen og gjøre den enklere å komme igjennom hvis den ser ut til å bli lang og masete. En kopp før sengetid gir en fredfull natts søvn. Kjøp en sovete med kamille og peppermynte, og ikke bruk sort te om kvelden. Sett deg helt alene i godstolen føl på freden og roen det gir.

Kom deg ut i frisk luft selv om det er mørkt og bitende kaldt. Du trenger luft og du trenger litt sol. Gå en tur og tenk på at under overflaten er det et yrende liv når planeten styrer i vei med alle sine forberedelser til våren. Prøv å kjenne på og prøv å føle det. Sola skinner og fuglene synger så du er ikke alene på en dagstur. Går du på kvelden, kjenn på kulden, se på stjernene og er det snø, hør på knasingen under føttene og kjenn den kalde luften du puster inn. Når du kommer inn i varmen igjen er det enda bedre med en kopp te og en god stol. Vinteren er tiden for endringer, planlegging og organisering. Selv om livet smiler, er det godt med noen forandringer. Og skulle du føle at livet ikke smiler, kjenn på det og finn ut om du kunne ha godt av en livstilsendring. Start nå, så blomstrer du med resten av livet på planeten når våren kommer.

Vi har flere bøker som inspirerer til endringer på en morsom og enkel måte og som er fullt mulig å gjøre selv i en hektisk hverdag.
Titt innom på  ebok.no/forfatter/lynne-maagerud og se om vi ikke kan inspirere deg litt.