Posted on

Novemberstenene Smokey Quartz, Citrin og Topaz

Novemberstenene Smokey Quartz, Citrin og Topaz

Alle årets måneder er representert ved stener og krystaller. Er du født i november er dine stener Smokey Quartz, Citrin og Topaz. Er du ikke født i november, kan disse stenene allikevel gi deg glede og nytte. Alle tre er nydelige med sine naturlige farger.

Smokey Quartz – også kalt “Leave your baggage behind”

Smokey Kvarts anheng eller pendel åpner deg opp mot positiv energi og den hjelper deg med å stenge den negative ute. Den hjelper deg også med å slippe taket i det som ikke lenger tjener deg, så du kan gå fremover uten å se bakover. Å jobbe med denne stenen eller gå med den vil hjelpe deg med å overvinne og slippe taket i stress, frykt, sjalusi og depressive tanker og følelser. Hvis vi blir sittende fast i dårlige tanker og følelser, er det gjerne på grunn av en ubalanse i Rotchakra. Smokey Quartz anses være en av de mest grunnende stenene som finnes og kan være til hjelp i slike situasjoner. Den er med på å balansere, hele, rense og styrke alle chakraene dine og den gir fysisk, mental og emosjonelt velbehag. Smokey Quartz aktiverer overlevelsesinstinktene dine ved behov, gir livsglede og manifesterer drømmene dine.

Gult anheng eller pendel i Citrine smykkesten– også kalt Kjøpmannsstenen

Navnet stammer fra det latinske ordet Citrina som betyr gul. Den kalles også solstenen fordi den gang da trodde man at stenen inneholdt solstråler. Den kalles Kjøpmannsstenen fordi den er en av hovedstenene når det gjelder å tiltrekke seg penger og verdier slik at eieren og bæreren kan oppnå rikdom og velstand.
Citrin er en sten som renser og lader, tiltrekker seg rikdom og suksess, styrker selvtilliten, intellektet og kreativiteten. Den kan hjelpe til med å dempe sinne og depresjon og være til hjelp ved frykt og fobier. Hvis du mediterer med Citrin vil den gi deg sterkere vilje og pågangsmot, en sterkere følelse av hva som er meningen med livet, økt energi og utholdenhet. Den vil også holde deg positiv gjennom perioder med ekstra utfordringer og den vil øke din vibrasjonsfrekvens. Citrin er ett lekkert gult medlem av kvartsfamilien som symboliserer sannhet og integritet.
Den må oppbevares vekk fra sollys så ikke fargen blekner.

Topaz

Er du født i november, er Lekker gul Topazanheng eller pendel din sten. Er du ikke født i November, er allikevel Topaz en sten som kan være til nytte og glede for deg. Den hjelper deg på vei mot hell og lykke og står for renhet. Ordet Topaz kommer fra ordet tapas som betyr ild i Sanskrit. Topaz finnes i flere farger, og vi har en lekker gul en i vår butikk. Den gule regnes for å være selve novemberstenen. Topaz representerer lojalitet, stabilitet, styrke, mot, tro og vennskap, og den skaper positivitet hos den som bærer den.

Her er en måte du enkelt kan bruke stenene dine i en travel hverdag. Det er ikke nødvendig med masse hokus pokus, noen ganger er det bare enkle ritualer som skal til. Her er et forslag til daglig bruk som kan gjøres hjemme, på bussen, på jobben eller hvor du vil og når du trenger det.  

Sitt stille med stenen i hendene. Pust inn hvitt lys og kjenn hvordan det fyller kroppen din. Visualiser intensjonen din og kjenn på lyset som fyller deg og auraen din.
Du kan også legge den på ditt personlige alter, bruke den som smykke, som pendel eller ha den i lomma gjennom hverdagen.  

Det er viktig å rense krystallen etter bruk.
1. Legg krystallen i jorden i en potteplante i 24 timer
2. Skyll stenen i rent vann gjerne med litt salt.
3. Hold den gjerne over røyk fra brennende salvie eller røkelse.

Etter det er den klar til bruk igjen. Du må gjerne legge den ute under fullmånenes magiske lys en natt hvis du har muligheten. Da blir den både renset og ladet.

Vi sender med en liten pakke røkelse til rensing av stenen din ved bestillinger i november.